Vad innebär praktik hos Oxford Research?

Som praktikant hos oss kommer du att arbeta med alla delar av våra uppdrag – från planering och datainsamling (exempelvis genom skrivbordsstudier, intervjuer och enkäter) – till analys och framtagande av rapporter och presentationer för våra uppdragsgivare. Praktiken görs på heltid (40 timmar/vecka) med möjlighet till flexibel arbetstid och -plats.
Praktiken kan genomföras som en del av en utbildning, men det är inget krav. En mindre ersättning utgår för att täcka eventuella kostnader som praktiken kan innebära.

Önskad ansökningsprofil

  • Du studerar eller har studerat inom ett samhällsvetenskapligt eller annat relevant ämne.
  • Du har ett stort samhällsintresse och kunskaper inom något av våra fokusområden.
  • Du är bekväm med att möta nya människor och att prata inför folk.
  • Du kan efter vägledning arbeta självständigt med research och analys.
  • Du är mycket bra på att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.
  • Kunskap i övriga nordiska språk – särskilt finska – är meriterande.
  • Kunskaper i juridik, EU eller hållbarhet och miljö är särskilt meriterande men inte ett måste.

Så ansöker du

Skicka ett kort och koncist personligt brev (max en A4-sida), CV och universitetsbetyg till gertrud.nilsson@oxfordresearch.se senast måndag den 5 april. För att säkerställa en rättvis rekrytering tillämpar vi avidentifierade ansökningar. Vi ber därför alla sökande att
säkerställa att inga ansökningshandlingar innehåller namn, bild, födelsedata eller kontaktinformation. Kontaktinformation anges separat i mejlet med ansökan.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta praktikansvarig Anna-Karin Gustafsson på anna-karin.gustafsson@oxfordresearch.se eller 0727 32 89 19.