Om oss

Vi jobbar på Statistiska institutionen

Södra Frescati på sommaren, sett från håll. Foto: Jean-Baptiste Béranger

Institutionen har runt 40 medarbetare. Vi har tre professurer och en lärarkår bestående av ungefär 15 heltidstjänster, varav runt 10 är lektorer eller docenter. Den administrativa personalen arbetar bland annat med kursadminstration, studievägledning, webb och ekonomi. 

Om Statistiska institutionen

På Statistiska institutionen undervisar vi i och forskar kring ämnet statistik. Vi ger kurser i ämnet från grundnivå till forskarnivå. Statistik introducerades på dåvarande Stockholms högskola 1903 då Gustav Sundbärg utnämndes till docent i statistik. Statistiska institutionen bildades cirka 1950.

Kontakt

Besöksadress
Statistiska institutionen
Universitetsvägen 10B, plan 7 
Stockholm
Observera att om du kommer från tunnelbanan och går in från norra sidan, står det 14B på ingången till huset där du når oss! Gå rakt fram och ta hissen upp så kommer du rätt. 

Öppettider
Institutionen har öppet vardagar 07:50 – 17:05 under terminerna. Vi har stängt 24 juni - 11 augusti - under den perioden behöver du boka tid med någon av våra medarbetare för att kunna komma in på institutionen.

Postadress
Statistiska institutionen
Stockholms universitet
SE - 106 91  STOCKHOLM

Fax 08 - 16 7511

Vi tillhör Samhällsvetenskapliga fakulteten

Fråga oss - vi kan statistik!

Är du journalist och behöver komma i kontakt med någon som kan statistik, för att till exempel kommentera en undersökning eller en statistisk metod i media? Då har du kommit rätt! Kontakta Richard Hager så slussar han dig vidare till lämplig forskare.

Richard Hager
Telefon:  08-16 29 90
E-post: richard.hager@stat.su.se