Studieinformation

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Statistiska Institutionen
  4. Utbildning
  5. Studieinformation

Examinationstillfällen Grundläggande statistik för ekonomer på svenska

Den 23 september kl. 15-20 ges nästa tentamenstillfälle för er som har läst kursen Grundläggande statistik för ekonomer på svenska.

Studenter södra husen

Är du antagen till någon av våra kurser?

Är du antagen, antagen med villkor, eller reserv på någon av våra kurser? Vad kul! Då kanske du kommer att vara student hos oss i vår! Glöm inte att tacka JA till din plats, även om du är reserv. Om du glömmer att tacka JA förlorar du din plats. Sista svarsdag är den 26 juli.

Tre leende studenter vid Socialhögskolan. Foto: Eva Dalin

Därför är det bra att gå med i studentrådet

Funderar du på att engagera dig i studentrådet? Att vara med i studentrådet tar inte mycket tid men ger dig flera fördelar: en merit som väger tungt på CV:t, en fot in för olika extrajobb och möjligheten att förändra det som du är missnöjd med på institutionen. Här berättar några alumner som varit aktiva om vad de fick ut av att vara med!

Trapp studenter sommar

Kurser öppna för sen anmälan!

Har du missat att söka till våra kurser inför våren? Dessa kurser öppnas för sen anmälan från och med den 15 juli.

registrera

Webbregistrera dig för att behålla din plats

För att behålla din studieplats måste du webbregistrera dig senast den 25 augusti på Ladok, via minastudier.su.se.

Res utomlands!

Studera utomlands - utbytesstudier

Upptäck världen som student! Att studera en period utomlands är en fantastisk möjlighet att prova på en ny akademisk miljö och öka sin förståelse för andra länders kulturer, språk och samhälle. Som student vid Statistiska institutionen har du möjlighet att söka till något av Stockholms universitets centrala utbytesprogram.

Ladok för dig som student

Stockholms universitet har nyligen implementerat en uppgraderad version av Ladok-systemet. I pdf-filen nedan finns en kortfattad lathund som beskriver studentgränssnittet i Ladok och några vanliga aktiviteter som du som student kan göra där, till exempel registrera dig eller anmäla dig till tenta.

Studieinformation

I listan här nedan hittar du allt du behöver veta för dina studier vid Statistiska institutionen.