Studieinformation

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Statistiska Institutionen
  4. Utbildning
  5. Studieinformation
Frukost med alumner

Frukost med alumner

Funderar du på vad du ska arbeta med efter statistikstudierna? Och hur man hittar vägen till jobbet? Passa på att fråga några av Statistiska institutionens alumner, som själva nyligen avslutat studierna och börjat arbeta som statistiker. Vi bjuder på frukost!

Studentmöte

Terminens första Studentrådsmöte

Passa på att nätverka med andra studenter vid Statistiska institutionen, få reda på mer om de olika kurserna, och påverka din utbildning!

Konsulta som statistiker

Att konsulta som statistiker!

Funderar du på att bli konsult, eller starta eget efter studierna? Ett seminarium med Karl Wahlin, Statistikkonsult vid Karl Wahlin AB.

Dataklubb för statistikstudenter

Varannan lördag hålls en dataklubb på studentinititativ, i våra datasalar. Dataklubben pågår under hela dagen, från kl 9-15, med drop-in, så du kan komma förbi när du vill under tiden klubben är öppen.

Res utomlands!

Studera utomlands - utbytesstudier

Upptäck världen som student! Att studera en period utomlands är en fantastisk möjlighet att prova på en ny akademisk miljö och öka sin förståelse för andra länders kulturer, språk och samhälle. Som student vid Statistiska institutionen har du möjlighet att söka till något av Stockholms universitets centrala utbytesprogram.

Ladok för dig som student

Stockholms universitet har nyligen implementerat en uppgraderad version av Ladok-systemet. I pdf-filen nedan finns en kortfattad lathund som beskriver studentgränssnittet i Ladok och några vanliga aktiviteter som du som student kan göra där, till exempel registrera dig eller anmäla dig till tenta.

Studieinformation

I listan här nedan hittar du allt du behöver veta för dina studier vid Statistiska institutionen.