Studieinformation

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Statistiska Institutionen
  4. Utbildning
  5. Studieinformation
Karriärseminarium

Att presentera sin kompetens

Är du statistikstudent och vill veta mer om hur du kan presentera din kompetens för arbetsgivare? Eller vilken kompetens arbetsgivare söker hos statistiker?

Arbetsmarknadsdag för matematiker och statistiker

Matematiska institutionen ordnar en arbetsmarknadsdag med arbetsgivare såsom SCB, Statisticon, Folksam m fl. Under dagen bjuds på både frukost, lunch och fika.

Res utomlands!

Studera utomlands - utbytesstudier

Upptäck världen som student! Att studera en period utomlands är en fantastisk möjlighet att prova på en ny akademisk miljö och öka sin förståelse för andra länders kulturer, språk och samhälle. Som student vid Statistiska institutionen har du möjlighet att söka till något av Stockholms universitets centrala utbytesprogram.

Dataklubb för statistikstudenter

Varannan lördag hålls en dataklubb på studentinititativ, i våra datasalar. Dataklubben pågår under hela dagen, från kl 9-15, med drop-in, så du kan komma förbi när du vill under tiden klubben är öppen.

Ladok för dig som student

Stockholms universitet har nyligen implementerat en uppgraderad version av Ladok-systemet. I pdf-filen nedan finns en kortfattad lathund som beskriver studentgränssnittet i Ladok och några vanliga aktiviteter som du som student kan göra där, till exempel registrera dig eller anmäla dig till tenta.

Studieinformation

I listan här nedan hittar du allt du behöver veta för dina studier vid Statistiska institutionen.