Studieinformation

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Statistiska Institutionen
  4. Utbildning
  5. Studieinformation
En kvinna och en man sitter i Aula Magna och pratar. Foto: Eva Dalin

Äldre kursversioner upphävs och avvecklas

Statistiska institutionen har beslutat att upphäva ett antal äldre kursversioner som i samtliga fall har ersatts av nyare kurser med nya kursplaner

Studenter Södra husen

Examinationstillfällen Finansiell statistik på svenska

Den 15 januari kl. 10-15 ges nästa tentamenstillfälle för er som har läst kursen Finansiell statistik på svenska.

registrera

Examinationstillfällen Statistik med inriktning mot samhällsplanering

Statistik med inriktning mot Samhällsplanering, gavs för sista gången HT2018 och kommer inte längre att ges. Vi kommer dock att anordna ett tentamenstillfällen per delprov och termin under tre terminer.

SEB seminarieinbjudan

Examinationstillfällen Grundläggande statistik för ekonomer på svenska

Den 13 februari kl. 16-21 ges nästa tentamenstillfälle för er som har läst kursen Grundläggande statistik för ekonomer på svenska. Detta är det andra tentamenstillfället av totalt tre som kommer att ges. .

Tre leende studenter vid Socialhögskolan. Foto: Eva Dalin

Därför är det bra att gå med i studentrådet

Funderar du på att engagera dig i studentrådet? Att vara med i studentrådet tar inte mycket tid men ger dig flera fördelar: en merit som väger tungt på CV:t, en fot in för olika extrajobb och möjligheten att förändra det som du är missnöjd med på institutionen. Här berättar några alumner som varit aktiva om vad de fick ut av att vara med!

Res utomlands!

Studera utomlands - utbytesstudier

Upptäck världen som student! Att studera en period utomlands är en fantastisk möjlighet att prova på en ny akademisk miljö och öka sin förståelse för andra länders kulturer, språk och samhälle. Som student vid Statistiska institutionen har du möjlighet att söka till något av Stockholms universitets centrala utbytesprogram.

Ladok för dig som student

Stockholms universitet har nyligen implementerat en uppgraderad version av Ladok-systemet. I pdf-filen nedan finns en kortfattad lathund som beskriver studentgränssnittet i Ladok och några vanliga aktiviteter som du som student kan göra där, till exempel registrera dig eller anmäla dig till tenta.

Studieinformation

I listan här nedan hittar du allt du behöver veta för dina studier vid Statistiska institutionen.