1. Har du fastnat på dina övningsuppgifter i statistik? Kom förbi räknestugan för studenter och få hjälp att komma loss av erfarna studenter!
  Schema för terminens räknestugor och all information
   
 2. Statistikprogrammet SAS är gratis för våra studenter. Passa på och lär dig programvaran under studietiden!
  Instruktioner för SAS

  Programvaran MATLAB är också gratis:
  Instruktioner för MATLAB

  Saknar du egen dator går det lika bra att tillbringa lite extra tid i någon av våra datorsalar och lära dig programmen.
   
 3. Som statistikstudent kan du ha stor nytta av att plugga tillsammans med dina studiekamrater. För att få bra studiero men ändå kunna diskutera med varandra, vill vi tipsa om att försöka leta upp en ledig lokal här i Södra huset (Hus A-F). På så sätt slipper ni trängseln i nya Studenthuset och stressen i korridoren.
  Länk till schema för lediga lokaler
   
 4. Survey & report är ett webbaserat enkätverktyg som alla studenter har tillgång till – bra att ha exempelvis för inlämningsuppgiften i Statistisk teori med tillämpningar II.
  Survey & report
   
 5. Khan Academy (en extern sida, ej kopplad till universitetet) ger peppande hjälp med matten och förklarar exempelvis regressionsanalys på ett enkelt sätt. 
  Khan Academy
   
 6. Statistiska institutionen har en egen Facebook-sida. Gilla oss för att få löpande information om gästföreläsningar, besök av alumner, karriär-evenemang och forskningsnyheter!
  Statistiska institutionen på Facebook

  Facebook-gruppen Statistik SU är en grupp som startats på initiativ av Statistiska ämnesrådet (SÄR). Den är till för alla statistikstudenter på Stockholms universitet. Gå med för att hålla kontakten och få nyheter! Observera att gruppen inte administreras av institutionen eller av Stockholms universitet, utan alltså är fristående från oss.
  Statistik SU på Facebook