Grundnivå

Varför välja en statistikutbildning?

Sex skäl att läsa statistik:

1. Statistik är ett bra breddningsämne 2. Arbetsmarknaden för statistiker är god 3. Du kan få jobb utomlands 4. Statistiker har bra arbetsvillkor 5. Statistik påverkar oss 6. Du lär dig att genomskåda statistiken. Läs mer här!

Grundnivå i statistik

Grundnivån är en bra bas som ger färdigheter för yrkeslivet och för vidare studier i statistik. Statistik är även det perfekta breddningsämnet om du vill rikta in dig på andra ämnen - då kan du välja att läsa enstaka fristående kurser hos oss. Grundnivån omfattar de tre första terminerna och om man kompletterar med tre terminer i andra ämnen så kan man ansöka om en kandidatexamen.

Kandidatprogram i nationalekonomi och statistik (180 hp)

Programmet syftar till att ge studenten förmåga att använda nationalekonomiska och statistiska metoder i kvantitativ samhällsekonomisk analys. Efter avslutad utbildning kommer du att kunna arbeta i privat eller offentlig sektor som kvantitativ analytiker med nationalekonomisk och/eller statistisk inriktning. Du kommer att vara kvalificerad att utföra utrednings- och analysarbete inom området.

Fristående kurser på grundnivå

Vill du läsa statistik? Här hittar du länkar till alla våra kurser på grundnivå!

Sök bland alla våra utbildningar i universitetets webbkatalog

Till utbildningskatalogen
Schema alla kurser

Studentkontakt

Studievägledare, rum B718
Jenny Rosen
08-16 29 81
studievagledare@stat.su.se

Studentexpedition, rum B724
Hedda Werner Åström och Hanna Larsen
08-16 29 95
expedition@stat.su.se